Fiets mee! Zaterdag 21 Mei [14.00-18.00] met de Poortgebouwdemonstratiefietsmeetoch
t!

Tegen het Rotterdamse beleid van onnodige sloop, onnodig dure onnodige renovaties en andere gemeentelijke socio-culturele misdaden!

 

Wij nemen u mee op een anti-toeristische rondleiding door hartje Rotterdam langs de slagvelden van de woonstrijd. Verschillende betrokkenen en experts zullen de tocht voorzien van commentaar


14:00 Verzamelen In het Poortgebouw Koffie, bekendmaking van de route en Recente informatie over het Poortgebouw en de lopende rechtzaak.

15:00 Vertrek demonstratie

--- ROUTE ---
Poortgebouw - Snellinkstraat / Zwaerdecroonstraat - WORM V.O.C - de Fabriek › - Volmarijnstraat - Centrum / Stadhuis - 2012 / Gerard Scholtenstraat - Nieuw Crooswijk - Slaak - Stampioendwarsstraat - Poortgebouw
(to be confirmed)

18:00 Terug in het poortgebouw praten we na onder het genot van een kop soep.

 

DEMONSTRATIE-FIETSTOCHT


Onder het mom van stadsontwikkeling en vooruitgang worden er in Rotterdam een tal van projecten ontwikkeld. Deze gaan gepaard met zogenaamd noodzakelijke sloop en/of renovaties en hierdoor met huisuitzetting van mensen die vaak al jaren ergens met plezier wonen en er liever zouden blijven.

De methodes gehanteerd door de projectontwikkelaars zijn verbluffend eenvoudig; er word gedurende lange tijd slecht of geen onderhoud gepleegd aan bepaalde panden die dan verloederen. Vervolgens is dan ineens renovatie of sloop dringend noodzakelijk. Dit word dan weer aangetoond met stapels documenten en rapporten waar je als gewoon burger de weg in kwijt raakt.

Bij navraag en tegen-onderzoek blijkt dat de argumentatie en zelfs de feiten vaak niet kloppen. Wij, vereniging ’t Poortgebouw worden nu ook met uitzetting bedreigd omdat er dringend hoognodig luxe kantoren in het monument op de Kop van Zuid moeten komen. Wij vechten die hoogdringende-noodzakelijkheid aan. A.s zaterdag 21 Mei demonstreren wij tegen de slechte plannen van De Groene Groep.

Fiets mee als je onze zaak wil steunen. Vertrek 15 uur vanuit het Poortgebouw. Er is koffie om 14 uur.

 

 

Federatie Bewonerscomitťs Nieuw Crooswijk